Mazaizsargātajiem iedzīvotājiem sniedz atbalstu ārstēšanās izdevumu segšanai

Lai atbalstītu Ventspils mazaisargātākās iedzīvotāju grupas, pašvaldība daļēji kompensē pacienta iemaksu ārstniecības iestādēs, kuras atrodas pašvaldības administratīvajā teritorijā un kurām ir noslēgts līgums ar Veselības ministrijas padotības iestādi “Nacionālais veselības dienests”.

Pabalstu var saņemt:

  1. maznodrošinātas mājsaimniecības;
  2. mājsaimniecības, kurās visas pilngadīgās personas ir pensionāri un/vai personas ar invaliditāti, un to ienākumi uz katru mājsaimniecībā dzīvojošo personu pēdējo trīs mēnešu laikā vidēji mēnesī nepārsniedz 480 euro.

Iedzīvotājiem pabalsts ir pieejams šādos apmēros:

  1. par katru ģimenes ārsta ambulatoru apmeklējumu – 1,00 euro;

2.par katru sekundārās ambulatorās veselības aprūpes ārsta ambulatoru apmeklējumu – 4,00 euro;

3.par ārstēšanos diennakts stacionārā, sākot ar otro dienu – 7,00 euro dienā.

Lai saņemtu pabalstu, personai Sociālajā dienestā jāiesniedz dokumenti, kas apliecina ienākumus par pēdējiem pilniem trīs iepriekšējiem kalendārajiem mēnešiem un  jāsaņem Sociālā dienesta sagatavota izziņa par atbilstību pabalsta saņemšanai.

Savukārt, lai ārstniecības iestādē norēķinātos par samazinātu maksu, personai jāuzrāda Sociālā dienesta izsniegtā izziņa, kas apliecina, tiesības saņemt pabalstu pacienta iemaksu daļējai kompensēšanai.

Pašvaldības atbalstu 2023. gadā saņēmuši 645 ventspilnieki un šī pabalsta izmaksai izlietoti līdzekļi 2528 eiro apmērā, savukārt šogad budžetā atvēlēti līdzekļi 3100 eiro apmērā, kas paredzēti 820 ventspilnieku atbalstam.