Aicinām neuzticēties viltus sociālajiem darbiniekiem

Ventspils Sociālā dienesta rīcībā ir nonākusi informācija, ka nezināmas personas, uzdodoties par Sociālā dienesta darbiniekiem, cenšas veikt krāpnieciskas darbības, tāpēc iedzīvotāji, īpaši seniori, tiek aicināti būt piesardzīgiem.

Sociālais dienests atgādina, ka sociālais darbinieks nekad neprasa no palīdzības saņēmēja naudu, piekļuves datus banku kontiem, kā arī nekad neliek parakstīt līgumus.

Tāpat sociālais darbinieks, apmeklējot klientu dzīvesvietā, nosauc savu vārdu, uzvārdu, uzrāda savu darba apliecību, kurā ir minēts iestādes nosaukums, ir sociālā darbinieka fotogrāfija un amats. Uz apliecības ir Sociālā dienesta vadītājas paraksts un iestādes zīmogs. Ja cilvēks apgalvo, ka ir sociālais darbinieks, bet nevar uzrādīt darba apliecību, nav pazīstams un par savu vizīti nav informējis iepriekš, Ventspils Sociālais dienests aicina viņam neuzticēties un nelaist savā dzīvoklī.

Ja šī persona jums šķiet aizdomīga, lūdzu sazinieties ar Ventspils Sociālo dienestu pa  tālr. 63601210 vai tālr. 63663001.